Schrijven en de computer

Volgende

Mailen doe ik vanaf augustus heel actief. Ik mail meestal een uur of anderhalf uur per dag. Het geeft me een betrokken gevoel; ik kan mensen zelf bereiken. Daarnaast ontdekte ik dat ik het schrijven van stukjes over ervaringen of gebeurtenissen me veel voldoening gaf. Ik heb geprobeerd ze gepubliceerd te krijgen, maar helaas. Dan maar op deze homepage: Mijn eigen “columns”.

November 1998

Ik heb het schrijven ontdekt. Twee stukjes die uit mijn pen vlogen: Gran Canaria en Scooter perikelen. Leuk om kort en bondig de essentie te verhalen. Een vriendin vond het helemaal bij me passen. Ook de wens om mezelf hoorbaar te maken. De wereld te laten weten dat ik er nog ben. Helaas komt het stukje niet in de Volkskrant en van de Libelle heb ik nog steeds niets gehoord. Maar ik vind dat ik daar echt mijn best voor moet doen. Even doorzetten. Maandag heb ik een stukje over de pc geschreven. Ben ik ook erg tevreden over. Ik probeer de Volkskrant opnieuw. En natuurlijk maak ik de krantjes voor de kinderen. Leuk werk en een fraai resultaat.

Eigenlijk kan je het best zeggen dat mijn levenslust er is. Ik zat in de reiki cursus en hoorde Ward kwekken in de gang, onder de douche. Eigenlijk altijd is hij bezig en levendig. Ik voelde dat heel sterk. In de meditatie nam ik dat ook als een sterk punt van mij: levenslust, plezier. En dat is een beetje terug. Heel fijn. Morgen de verjaardag van Hein. Goed dat we dat vieren. Nu nog mijn stukje in de Volkskrant.

Zie ook Wondere wereld.

Volgende