Gastenboek

Scriptie over ALS

Ik studeer militair verpleegkunde. Nu ik aan het eind van mijn opleiding ben gekomen, ben ik bezig met een scriptie over ALS. In de zoektocht naar informatie,kwam ik ook deze site tegen en heb hem van a tot z doorgenomen. Ik heb hem met volle aandacht gelezen, en ik heb niets anders dan respect over… Lees verder>> “Scriptie over ALS”

Ruben Jansen

Prachtige herdenkingsdienst

Dank voor de prachtige herdenkingsdienst die jullie samen met familie en vrienden voor Jeanet hebben georganiseerd. Het was een passend afscheid voor een bijzondere vrouw. Ik heb bewondering voor jullie kracht en openheid. Hoe groot de leegte die Jeanet achterlaat aanvankelijk ook zal zijn – ik ben ervan overtuigd dat jullie samen een goed nieuw… Lees verder>> “Prachtige herdenkingsdienst”

Jeannine Liebrand

Enorm veel bewondering

Beste Hein, Floor en Ward, Gecondoleerd met het overlijden van je vrouw en jullie moeder. Ik heb regelmatig haar dagboeken gelezen omdat mijn vrouw (nu 41) in mei 2006 te horen kreeg dat zij volgens de doktoren ook ALS heeft. Ik had door omstandigheden de laatste maanden niet meer op de website gekeken dus dit… Lees verder>> “Enorm veel bewondering”

M. de Waard

Uiterst leerzaam

Beste Hein, Floor en Ward, Gecondoleerd met het overlijden van jullie vrouw en moeder. Ik heb regelmatig haar dagboeken gelezen omdat ik dit uiterst leerzaam vond. Ik ben leerlingverpleegkundige en kan heel veel leren van dit soort dagboeken van mensen die ziek zijn. Enorm veel bewondering heb ik voor Jeanet, maar zeer zeker ook voor… Lees verder>> “Uiterst leerzaam”

Corine

Enorm getroffen door de wilskracht

Beste familie, Sinds augustus vorig jaar zorg ik gedurende enkele avonden per week voor een 41-jarige ALS-patiënt. Bij de start ven mijn hulpverlening las ik heel veel over ALS en zo ontdekte ik het dagboek van Jeanet. Ik stuurde haar ook een mailtje met de vraag naar tips om “mijn” patiënt beter te kunnen begeleiden.… Lees verder>> “Enorm getroffen door de wilskracht”

Denise

Brok in mijn keel

Het is nu 5 jaar geleden dat mijn moeder aan ALS is overleden, maar iedere keer als ik lees dat deze nare ziekte weer een slachtoffer heeft gemaakt, krijg ik iedere keer weer een brok in mijn keel. Ik wens jullie heel veel sterkte… en vergeet vooral niet de mooie tijden te… Lees verder>> “Brok in mijn keel”

Karin

Al enkele jaren las ik het dagboek van Jeanet

Hallo familie van Jeanet, Al enkele jaren las ik het dagboek van Jeanet. Ik hoorde over haar toen ik bij de moeder van Hein logeerde toen we bezig waren met het Pelgrimspad. Wat een grote bewondering had ik voor Jeanet, maar ook voor jullie, die haar met al jullie zorgen hebben omringd. Heel veel… Lees verder>> “Al enkele jaren las ik het dagboek van Jeanet”

A. Sonnenschein

Wat herkenbaar!

Nu bijna tien jaar geleden overleed mijn moeder aan ALS. Mijn zus wees mij op deze site. Ik merk dat ik met tranen in de ogen de verhalen lees. Wat herkenbaar! De pijn wordt minder maar het gemis blijft…. Veel sterkte… Lees verder>> “Wat herkenbaar!”

Gerdien

Heel waardevol

Terwijl ik wat aan het googlen was over ALS kwam ik bij jullie website terecht. Wat veel herkenning, mijn moeder is in mei 1998 aan ALS overleden, als ik deze verhalen lees, komt er weer zoveel naar boven! Dit dagboek en de colums moeten voor jullie als nabestaanden heel waardevol zijn. Ik wens jullie veel… Lees verder>> “Heel waardevol”

Margreet

Grote bewondering

Gecondoleerd met het overlijden van Jeanet. Met grote bewondering heb ik regelmatig haar dagboek… Lees verder>> “Grote bewondering”

Danilelle

Nadenken over je eigen handelen

De laatste 4 jaar volgde ik het dagboek van Jeanet trouw elke maand. Als hulpverlener deed het je vaak nadenken over je eigen handelen. Ik heb er veel uit geleerd en ik vond het goed te mogen delen in haar leven. Ik wens jullie het allerbeste en ik denk dat ook jullie een pluim verdienen,… Lees verder>> “Nadenken over je eigen handelen”

Mie

Ben er even stil van…

Geregeld kwam ik even kijken hoe het met Jeanet ging. En toen ik de dagboeken afgelopen zomer las kreeg ik al een naar voorgevoel. Dat is nu dus werkelijkheid geworden. Ik wil jullie als familie heel veel sterkte toewensen met het verlies van jullie geliefde… Lees verder>> “Ben er even stil van…”

Marieke

Wij verloren onze schoonvader aan A.L.S.

Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van Jeanet. Ook wij verloren onze schoonvader aan ALS,dit nu bijna 7 jaar geleden. Het tijdstip dat wij op de hoogte gebracht werden van zijn ziekte scheelde maar 3 maanden met de datum van zijn overlijden. De ziekte werd laat opgemerkt en ging ontzettend vlug. Alles wat Jeanet vertelde… Lees verder>> “Wij verloren onze schoonvader aan A.L.S.”

Familie Ring-Van den Berghe

Laatste dagboekfragment

Lieve mensen, Mijn adem stokte toen ik het laatste dagboekfragment las, gevolgd door de mededeling van het overlijden van jullie allerliefste mama en echtgenote. Hierbij mijn oprecht medeleven met jullie verdriet. 10 jaar leven met ALS … Onvoorstelbaar wat een moed dit vraagt, ook voor jullie. Wat een enorme leegte waarmee jullie geconfronteerd worden. Sterkte,… Lees verder>> “Laatste dagboekfragment”

Mieke Van den Bergh

Zó herkenbaar

Hein, Floor en Ward, gecondoleerd met het verlies van Jeanet. Al verschillende jaren lees ik het dagboek van Jeanet. Zó herkenbaar. Soms stuurde ik haar een mailtje. Mijn man overleed in 2003 aan A.L.S. Ik heb respect voor de manier waarop jullie met deze onmenselijke ziekte omgingen. Ik wens jullie veel liefde, kracht en steun… Lees verder>> “Zó herkenbaar”

Truus Verwegen

Een schat aan herkenbare dingen

Sinds we in 2003 geconfronteerd werden met de (voor ons toen onbekende) ziekte ALS bij onze zwager Joop Luitwieler, volg ik elke maand het dagboek van Jeanet. In haar dagboek staan voor vele ALS patienten en hun naasten een schat aan herkenbare dingen. Heel bijzonder, dat ze bereid was zoveel van haar privé leven met… Lees verder>> “Een schat aan herkenbare dingen”

Diana Roelands

Een kijkje in jullie leven

Grote bewondering voor Jeanet en voor jullie, hoe wij een kijkje in jullie leven mochten nemen. En daar heel veel van hebben geleerd. Wij hebben een paar keer email contact gehad. Jaren geleden en nu pas weer over de benefiet avond in Alphen Dat blijft een hele warme herinnering aan een geweldige avond met veel lieve… Lees verder>> “Een kijkje in jullie leven”

Chiel en Ria van Eijk

Jullie moeder was een bijzondere vrouw

Heel erg veel sterkte toegewenst. Jullie moeder was een bijzondere vrouw. Ik heb haar dagboek regelmatig gelezen en haar tijden geleden een keer gemaild. A.s. vrijdag is het voor mij alweer zes jaar geleden dat mijn moeder aan ALS overleed. Zij overleed 2 jaar na de diagnose. Veel liefs toegewenst, jullie zijn een bijzonder gezin… Lees verder>> “Jullie moeder was een bijzondere vrouw”

Eugenie

In ‘duizenden kleine dingen’

Ik wens je veel sterkte. Vanaf nu kom je haar tegen in ‘duizenden kleine dingen’ genoeg om kracht uit te putten om door te gaan. (Ik heb het dagboek nooit helemaal gelezen: mijn vrouw is 15 maanden geleden gestorven aan ALS, 4 maanden na de… Lees verder>> “In ‘duizenden kleine dingen’”

Antoon

Collega van Jeanet geweest bij KPN

Ik ben ook een collega van Jeanet geweest bij KPN en volg al een tijd haar dagboek en we hebben ook nog email contact gehad. Ik wens de familie heel veel sterkte toe de komende tijd, in het verwerken van dit grote… Lees verder>> “Collega van Jeanet geweest bij KPN”

Joan Willemse

De mooie dingen zullen bovenkomen

lieve jeannette, dat je nu de rust mag vinden, heel af en toe hebben we elkaar gemaild. Voor je man en kinderen kan ik maar één ding zeggen: nu is het heel zwaar maar beetje bij beetje zullen steeds meer de mooie dingen bovenkomen. Heel veel sterkte en probeer te leven hoe Jeannette het in… Lees verder>> “De mooie dingen zullen bovenkomen”

Anita

Positief ingestelde vrouw.

Mijn condoleances voor jullie na het overlijden van Jeanet. Ik ken haar niet, maar uit het dagboek krijg ik de indruk van een fijne en sterke en positief ingestelde vrouw. Heel veel sterkte in deze… Lees verder>> “Positief ingestelde vrouw.”

Laura van Rossum du Chattel

Collega’s bij KPN Consumentenmarkt

In de eerste plaats wil ik jullie condoleren met het verlies van jouw echtgenote en jullie moeder. Jeanet en ik kennen elkaar toen we werkten bij KPN Consumentenmarkt. Jeanet hielt zich bezig met de formule van Primafoon en ik met de bouw en inrichting. De laatste 10 jaar hebben we elkaar helaas niet gesproken. Reden?… Lees verder>> “Collega’s bij KPN Consumentenmarkt”

Dolf Stichter

Haar online dagboek ontdekt

Het spijt me zeer te horen dat jullie vrouw en moeder Jeanette overleden is. Nadat ALS bij mijn vader geconstateerd is heb ik haar online dagboek ontdekt, en het met plezier maar ook met angst gelezen. Ze kwam op me over als een sterke en bewuste vrouw die midden in haar situatie durfde te staan… Lees verder>> “Haar online dagboek ontdekt”

Rosalie Monod

Veel van haar geleerd.

Bewondering, respect voor jullie vieren. Wij hebben na de diagnose als veel van haar geleerd. In april overleed mijn lief en durfde ik niet meer naar haar dagboek te gaan. Tot vanmorgen (intuïtie?). sterkte en jeanet,… Lees verder>> “Veel van haar geleerd.”

Nel

Koester de mooie dagen

Heel veel sterkte met dit grote verlies. Mijn Henk (in 2002 overleden aan A.L.S) zal haar daar opvangen waar ze heen gaat. Daar ben ik heilig van overtuigd. Koester de mooie dagen en fijne momenten die jullie samen hebben gehad. Wilma uit Nieuwe… Lees verder>> “Koester de mooie dagen”

Wilma Swarts

Moed putten uit haar verhalen

Veel sterkte met het overlijden van uw vrouw en jullie moeder. Regelmatig las ik haar dagboek, vol bewondering en respect. In de periode dat mijn vader A.L.S. had, putte ik vaak moed uit haar verhalen. Waar ik haar zeer dankbaar voor ben. Dat zij rust in vrede! Ze heeft ’t… Lees verder>> “Moed putten uit haar verhalen”

Alie Nijkamp

Menswaardig verder leven

Jeanet was een moedige vrouw, maar dank zij haar man en -kinderen + de hulpen heeft zij nog menswaardig kunnen verder leven. Tot het níét meer kon en zij móést opgeven. Ik wens haar dierbaren veel sterkte en dank Jeanet voor het durven publiceren van haar… Lees verder>> “Menswaardig verder leven”

Gitta

Zeer veel bewondering

Innige deelneming met dit grote verlies. Heb zeer veel bewondering voor deze moedige… Lees verder>> “Zeer veel bewondering”

Wilfried Cuypers

Leven met een tijdbom

Ik wil jullie condoleren met het overlijden van een dappere vrouw en moeder. 10 jaar leven met ALS is leven met een tijdbom, je weet alleen niet wanneer hij afgaat. Zij heeft haar ziekte gedragen als een dappere vrouw, en middels haar dagboek voor andere mensen heel veel info achtergelaten, maar niet minder de emoties… Lees verder>> “Leven met een tijdbom”

Aya

Uitzonderlijk moedige vrouw en moeder

Mijn innigste en welgemeenste medeleven met dit schrijnende verlies. uit haar dagboek spreekt een uitzonderlijk moedige vrouw en moeder waarvan het een eer is zo iemand in je leven te mogen ontmoeten. heel veel sterkte en veel… Lees verder>> “Uitzonderlijk moedige vrouw en moeder”

Maria

Extra tijd

Mijn oprechte deelneming met jullie verlies. Ik heb in het begin van haar ziekte contact met jullie gehad. Toen was er absoluut nog geen duidelijkheid, hoeveel tijd Jeanette nog zou hebben. De verwachting was: niet lang. Ik hoop dat de extra tijd die jullie gegeven is, ook vooral plezierig is geweest, naast al het zorgen… Lees verder>> “Extra tijd”

Celeste (vroegere gymjuf van Floor)

Kennis en inspiratie

Toen ik jaren geleden als verpleegkundige een bijkomende opleiding volgde en mij verdiepte in de aandoening A.L.S. ben ik de brieven van Jeanet beginnen lezen. Jeanet bracht mij heel wat kennis en inspiratie bij waar ik nuttig gebruik van maak in de dagelijkse zorgverstrekking. Dank je, lieve… Lees verder>> “Kennis en inspiratie”

Myriam Hublou

Scriptie over ALS

Gecondeleerd met het verlies van u vrouw en jullie moeder. Ik las graag het dagboek, om meer te weten te komen over ALS. Ik ben bezig met een scriptie over ALS, en kon aan de manier van schrijven een goed beeld krijgen van de ziekte. Heel veel sterkte… Lees verder>> “Scriptie over ALS”

Aline

Ze is voor ons een voorbeeld geweest

Wij wensen jullie heel veel sterkte met het verlies jullie partner en moeder. Ze is voor ons een voorbeeld geweest dat ook het leven met ALS waard is om geleefd te worden, hoe moeilijk het soms is. Toen wij zelf te maken kregen met ALS, waren haar dagboeken voor ons een grote steun om er… Lees verder>> “Ze is voor ons een voorbeeld geweest”

Theo en Riet Burgers

Bijzondere bijeenkomst

Ondanks dat ik op de afscheidsbijeenkomst van Jeanet aanwezig was, heb ik jullie toen niet gesproken. Jullie kennen mij ook helemaal niet (ben één keer bij jullie thuis geweest, toen Jeanet nog niet zo lang ziek was, samen met andere ex-collega’s). Ik ben blij dat ik er bij was vrijdag. Het was een bijzondere bijeenkomst… Lees verder>> “Bijzondere bijeenkomst”

Ineke Koene

Een bron van informatie

Ook voor ons was de website van Jeanet een bron van informatie. Ook heb ik een paar keer met Jeanet gemaild met vragen. Mijn man (42) heeft nu 4 jaar ALS. Hij heeft nu een tracheostoma en wil nog altijd niet van opgeven weten omdat hij net als Jeanet onze kinderen (10 en 11) zo… Lees verder>> “Een bron van informatie”

Cindy

Zij inspireerde

Ik kwam afgelopen zondag terug van mijn reis. De kerstkaart met jullie mooie gezinsfoto hing op de kastdeur, Do mijn dochter hield de andere kaart in haar hand. Het was toch een schok. En het blijft ook onvoorstelbaar. Jeanet was voor mij steeds nog zo vol leven, zo vol van energie, zo aanwezig, zo vastberaden.… Lees verder>> “Zij inspireerde”

Ine de Bock

Iedere maand las ik de belevenissen

Hoewel ik uit ervaring weet dat ALS een ziekte is waarvan je niet geneest, kwam dit toch voor mij als verrassing. Iedere maand las ik de belevenissen en had grootte bewondering voor haar. Rust zacht en sterkte voor… Lees verder>> “Iedere maand las ik de belevenissen”

Hermans

Kanjer van een vrouw

Gecondoleerd met het verlies van jullie vrouw en moeder. Ik kwam op jullie site via mijn buurvrouw, ook ALS patiënt. Zij is 3 maanden geleden overleden. Jullie kunnen terugkijken op een kanjer van een vrouw, die tot het laatst heeft kunnen genieten van alles wat ze wilde. Die kracht zal jullie ongetwijfeld steun geven om… Lees verder>> “Kanjer van een vrouw”

Corrie

Voorbeeld voor velen

Lieve familie. Gecondoleerd met het overlijden van Jeanet. Ze was een voorbeeld voor velen. Veel sterkte toegewenst met dit grote… Lees verder>> “Voorbeeld voor velen”

Jacq. Konings

Indrukwekkend dagboek

Via mijn zus Tineke (vanaf de school al boezemvriendin van Jeanet en als zodanig ken ik haar ook) werden wij de laatste jaren regelmatig op de hoogte gehouden van de situatie rond Jeanet. Een heel bijzondere vrouw waarover elke keer opnieuw met grote bewondering en liefde verhaald werd! Het indrukwekkend dagboek versterkt dit beeld, maar… Lees verder>> “Indrukwekkend dagboek”

Jan van Rossum

De kracht om door te gaan

Als eerste gecondoleerd met het verlies van jullie moeder en partner. Iedere keer als ik haar site ging bezoeken was ik bang dat ik zou lezen dat Jeanet was overleden…dat is nu waarheid geworden. Ik heb altijd bewondering voor haar gehad om hoe zij met haar ziekte omging en altijd de kracht vond om door… Lees verder>> “De kracht om door te gaan”

Wilma

Genieten van elkaar en van het leven

Sinds een aantal jaren volgde ik de website van Jeanet. In 2003 kreeg mijn moeder de uitslag ALS. Toen ik in contact kwam met Jeanet schreef ze dat we vooral moesten genieten van elkaar en van het leven (voor zover dit mogelijk was). Ze had gelijk en dat hebben we gedaan. Mama stierf 1 jaar… Lees verder>> “Genieten van elkaar en van het leven”

Emy

(H)erkenning die erg veel goed

Het is zo fijn om de dagboeken van Jeanet te lezen. Ook na haar sterven zal haar kracht en haar eerlijkheid vele lotgenoten steunen. Onze moeder is drie jaren geleden gestorven, maar nog steeds is er (h)erkenning die erg veel goed doet als ik Jeanet´s stukken lees. Ik wens jullie veel kracht en liefde met… Lees verder>> “(H)erkenning die erg veel goed”

Frederique Kallen

Diep getroffen

Vandaag, vrijdag 4 januari, mocht ik getuige zijn van een indrukwekkende dienst ter afscheid van Jeanet. Ik ben diep getroffen door de woorden die gesproken zijn en dan met name door de kinderen van Jeanet. De openhartigheid waarmee ze over hun zwakheden en verdriet durfden te praten, heeft grote indruk op mij gemaakt. Daar is… Lees verder>> “Diep getroffen”

Frank Braakman

Regelmatig even buurten op deze site

Mijn gitaarheld Jason Becker is A.L.S. patiënt. Dankzij hem ging ging ik me interesseren in A.L.S. en kwam via Google op deze site terecht. Ik ken Jeanet niet persoonlijk, maar kwam regelmatig even buurten op deze site om haar dagboek te lezen. Ik genoot van haar bijdrages, te meer hoe je daardoor kon ervaren welk… Lees verder>> “Regelmatig even buurten op deze site”

Raymond

Naamgenote

Regelmatig las ik het dagboek van mijn naamgenote. Onze buurman is dit jaar ook aan als overleden. Wij hebben van dichtbij meegemaakt wat dit voor de patiënt en zijn omgeving is. Maar wat kon Jeanet haar gevoel goed onder woorden brengen; dat was misschien ook haar manier van er mee om te leren gaan… Ik… Lees verder>> “Naamgenote”

Jeannette van der Vlist

Bijzonder

Ward Floor Hein, veel sterkte met het missen van Jeanet. Ze was… Lees verder>> “Bijzonder”

Ans Berkien

Genieten van al het kleine om haar heen

Na formulemanager Primafoon was Jeanet formulemanager Mobiliteitsbureau (Mobielshop) bij KPN. Ik heb in 1995/1996 met haar samengewerkt in de werkgroep voor een elektronische Vacaturebank. Haar bevlogenheid, deskundigheid en aandacht voor de mensen met wie ze werkte herinner ik me nog heel goed. Vanaf 2003 mailde ik zo nu en dan met Jeanet en deelden we… Lees verder>> “Genieten van al het kleine om haar heen”

Anna Adrichem

Steun aan elkaar

Ik wens jullie heel veel sterkte, maar ik denk dat jullie steun hebben aan elkaar en dat is belangrijk.Familie en vrienden zijn in deze situatie heel belangrijk. Ook ik ben een ALS patiënt, die veel aan vrienden en familie heeft. Probeer er voor elkaar te… Lees verder>> “Steun aan elkaar”

Linda

Ze prees zich nog altijd even gelukkig

Woorden schieten te kort, toch een poging: Jeanet leerde ik uit haar site kennen als een heel moedige, intelligente, psychisch sterke vrouw en jullie , stuk voor stuk, evenzo. Schitterend wat jullie met zijn allen voor elkaar betekenen en kunnen presteren. Mijn innige deelneming bij het overlijden van zo’n bijzondere vrouw die ook voor mij… Lees verder>> “Ze prees zich nog altijd even gelukkig”

Lut

Ik ben zeer geraakt

Zag ook net de advertentie en ben zeer geraakt. Ik heb Jeanet heel veel jaren gevolgd. Ze schreef al voordat je blogs enz, had. Ik las het toen al. De laatste tijd was ik bezorgd, nog een paar dagen geleden had ik gekeken. Ik had een ongehoorde bewondering voor Jeanets vermogen steeds genoeg doel in… Lees verder>> “Ik ben zeer geraakt”

Klara

Levenskracht

Beste neef Hein, Floor en Ward, Ik hoorde vandaag dat Jeanette is overleden en ben bedroefd. Ik bewonder Jeanettes levenskracht en de wijze waarop zij en jullie met deze ziekte omgingen. Ik denk met plezier terug aan onze uitstapjes in Amsterdam en Katwijk. Ik wens jullie heel veel sterkte toe voor de komende tijd en… Lees verder>> “Levenskracht”

Hein Kroft

Een steun voor alle ALS patiënten en hun familie

Las vanmorgen in de NRC dat Jeanet overleden is. Ik ken haar en jullie alleen door Jeanets dagboek, dat ik ben gaan lezen toen mijn broer ALS kreeg. Mijn broer is binnen 2 jaar aan de ziekte overleden en sindsdien (mei 2001) heb ik met Jeanet af en toe een E-mail contact gehad, de laatste… Lees verder>> “Een steun voor alle ALS patiënten en hun familie”

Thea Pierik

Een voorbeeld voor mijn moede

Ik wil jullie hierbij condoleren met het enorme verlies van Jeanet. Mijn zus belde me zojuist dat Jeanet is overleden, ze las het in de krant. Ik heb er veel verdriet van. We hebben het dagboek van Jeanet gevolgd. Ze was een voorbeeld voor mijn moeder die ook ALS had en 28 september j.l. is… Lees verder>> “Een voorbeeld voor mijn moede”

T. Sijs

Een plekje in mijn hart

lieve, lieve schatten.. heel veel sterkte in deze moeilijke tijd…ik zal jullie moeder nooit vergeten. ze heeft een plekje in mijn hart..ook jullie zal ik nooit… Lees verder>> “Een plekje in mijn hart”

Gaby Noach

Collegialiteit en vakmanschap

Mijn condoleances aan de familie, en aan haar gezin; Jeanet was mijn collega bij PTT Telecom, Sociale Zaken in haar eerste baan en we deelden een kamer; ik heb warme herinneringen aan haar collegialiteit en vakmanschap; ik wens strerkte aan allen die haar nabij zijn en… Lees verder>> “Collegialiteit en vakmanschap”

Andre

Sterkte en kracht

Via deze weg wil ik jullie condoleren met het verlies van jullie vrouw en moeder. Ik ken Floor vanuit Amsterdam en voel erg met jullie mee aangezien mijn ‘schoonmoeder’ bijna een jaar geleden ook aan ALS is overleden. Ik wens jullie voor morgen en de aankomende tijd veel sterkte en kracht… Lees verder>> “Sterkte en kracht”

Shakira Weetink

Mijn directe collega

Gecondoleerd en veel sterkte de komende tijd. Jeanet was mijn directe collega bij KPN Telecom Consumentenmarkt. Als zij het woord had tijdens het MT-overleg luisterde… Lees verder>> “Mijn directe collega”

Eric Kastelein

AD Groene Hart

Beste Hein en kinderen, sterkte met jullie verdriet. Jullie heb ik nooit ontmoeten, maar Jeanet gelukkig wel. Ik heb enkele maanden geleden nog een interview met haar gehad voor AD Groene Hart. Ik vond haar een sterk, moedig… Lees verder>> “AD Groene Hart”

Peter van Eijk

Het onvermijdbare is bewaarheid

Het onvermijdbare is bewaarheid, Jeanet is overleden. Sinds 2000 las ik altijd trouw haar dagboek en ik heb altijd versteld gestaan van haar enorme levenslust, maar ook van de manier waarop familie en vrienden in staat zijn geweest om samen met/voor Jeanet het dagelijks leven te organiseren en bijzondere dingen te doen, tegen de verdrukking… Lees verder>> “Het onvermijdbare is bewaarheid”

Mieke de Vreeze-Oostvogel

De kunst om te leven en bij te dragen

Jeanet was zo’n 15 jaar geleden mijn collega en voorbeeld bij de BU-CM, zij ontwikkelde en bewaakte de formule van Primafoon. Met hart en ziel, deskundigheid en daadkracht. Altijd een mening klaar, af en toe gevolgd door een vraag: dat is toch zo? Ik herinner mijn verbazing dat ze het spannend vond om te vliegen,… Lees verder>> “De kunst om te leven en bij te dragen”

Yvonne Versteeg

Een naar voorgevoel

Wekelijks keek ik op de site… Ik had na het vorige dagboek al een naar voorgevoel. Veel bewondering heb ik voor haar doorzettingsvermogen. Graag las ik haar dagboek. Veel sterkte en kracht gewenst de komende… Lees verder>> “Een naar voorgevoel”

Eline Verwoerd

Lotgenote

Ik heb Jeanet niet gekend. A.L.S. ken ik wel, ik ben een lotgenote van jullie. Ik wens jullie alle… Lees verder>> “Lotgenote”

Judith de Vries

Een trouwe lezer

Ook ik ben een trouwe lezer van Jeanets dagboek, en heb altijd bewondering gehad voor jullie saamhorigheid, jullie kracht en liefde samen, die alleen maar hechter werd, naarmate Jeanet minder goed ging. Nu is ze er niet meer, jullie gaan met zijn drieën… Lees verder>> “Een trouwe lezer”

Angelique Janssen

Buurmeisje

Hein Floor en Ward, heel veel sterkte met het verlies van Jeannet. Ik was een buurmeisje[vriendin] haar moeder en Anton ook veel… Lees verder>> “Buurmeisje”

Hennie v.d. Drift

Een sterke en moedige vrouw is niet meer

Zondagavond belde Hein mij op en vertelde dat Jeanet de avond ervoor was overleden. Jeanet, een vrouw die zeer groot respect afdwingt door de wijze waarop zij met haar ziekte wist om te gaan. Een voorbeeld voor velen!! Toen ik haar een aantal jaren geleden vroeg hoe ze het volhield vertelde ze “ik wil mijn kinderen… Lees verder>> “Een sterke en moedige vrouw is niet meer”

Jan van Velsen

Rotziekte

Met veel bewondering heb ik het dagboek gevolgd. Ik heb bewondering voor de manier waarop jullie als gezin al die jaren om zijn gegaan met deze rotziekte. Bij deze wil ik jullie heel veel sterkte wensen bij het verlies van Jeanet. Dat zij mag rusten in… Lees verder>> “Rotziekte”

Gert van den Berg

Boosheid, verdriet en bewondering

De rouwkaart vervult me met boosheid ( wat is het lot zwaar geweest voor Jeanet), verdriet ( ze heeft jullie nu toch los moeten laten) en bewondering voor deze geweldige vrouw (wat een moed en kracht en doorzettingsvermogen). Sterkte voor jullie… Lees verder>> “Boosheid, verdriet en bewondering”

Heleen Gans

Herkenbaar

Gecondoleerd en heel veel sterkte aankomende tijd! Mijn moeder is ook overleden aan ALS en ik las het dagboek van Jeanet altijd trouw, was erg… Lees verder>> “Herkenbaar”

Nienke

Plotseling zo snel gegaan

Ik wil jullie condoleren met het verlies van Jeanet. Geschrokken nu het plotseling zo snel is gegaan,Zelf heb ik in mei mijn grote liefde verloren .Je weet dat het gaat komen maar ik wist niet dat het zo’n pijn doet. Ik wens jullie heel veel kracht en veel sterkte toe.Ik had heel veel bewondering voor… Lees verder>> “Plotseling zo snel gegaan”

T. Schram

Dagboekfragmenten waren een steun

Van een afstand, met heel af en toe een mail over en weer, las ik de dagboeken van Jeanet. Ik wens jullie veel sterkte en samenzijn de komende periode. Jeanets´ dagboekfragmenten waren een steun, haar gevoel voor humor, haar wens om onafhankelijk te zijn herkenbaar en een stimulans. Jullie zijn een bijzonder… Lees verder>> “Dagboekfragmenten waren een steun”

Hadewijch

Heel ‘gewoon’

Jarenlang heb ik via Hein het wel en ook wel wee van jullie kunnen volgen. De plaats die Jeanet in jullie gezin innam was heel ‘gewoon’. Zo herinner ik me dat op de 50e verjaardag van Hein hij op vragen een antwoord moest geven en dat Jeanet hem toen voorzei. Waarop Floor zei: doe toch… Lees verder>> “Heel ‘gewoon’”

Anki Tan

Samen opgegroeid

Vanaf mijn 1e jaar tot mijn twaalfde ben ik opgegroeid met Jeanet en zijn we vriendinnen geweest. Na de lagere school gingen we ieder naar een andere middelbare en later ging Jeanet verhuizen waardoor we elkaar uit het oog verloren. Een aantal jaren geleden ben ik Jeanet weer tegengekomen op het internet en we mailden… Lees verder>> “Samen opgegroeid”

Yvonne Kortekaas

Klasgenoten

In de NRC zag ik de overlijdensadvertentie van jullie Jeanet. Ik ken haar van vroeger, we zaten bij elkaar in de klas, op de lagere school. Daarna zijn we elkaar uit het oog verloren – naar verschillenden middelbare scholen, zo gaat dat. Ik zal zeker het artikel lezen dat ik op internet heb aangetroffen. Ik… Lees verder>> “Klasgenoten”

Eveline Zorgdrager

Zo hetzelfde gebleven

Ik wil jullie laten weten dat ik heel erg met jullie meeleef. Ik ken Hein en Jeanet vanuit geheel verschillende omstandigheden; juist daardoor spraken de dagboeken zo aan; jullie persoonlijkheden zijn ondanks de omstandigheden zo hetzelfde gebleven, leek mij. En nu moet je verder met die grote leegte, en vanuit Jeanets kracht moedig voortgaan. Ik… Lees verder>> “Zo hetzelfde gebleven”

Hennie Dijkhuis

Diepe bewondering

Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van het overlijden van jullie Jeanet. Toen ik onlangs hoorde dat bij een familielid ook ALS is geconstateerd vond ik jullie site op het net. Het lezen van het dagboek geeft een beeld over haar als persoon en ook van hoe jullie als familie… Lees verder>> “Diepe bewondering”

Laura van Leuveren

Het was (toch) een schok

Het was (toch) een schok om te horen dat Jeanet er niet meer is. De leegte die wij een beetje, maar jullie nog veel sterker voelen, geeft aan hoe groot ze was! We denken met veel genoegen terug aan de keren dat we samen waren, de wandelingen op zondag… En altijd voelde je hoe sterk… Lees verder>> “Het was (toch) een schok”

Theo, Karin en Johan

Veel herkenning

Vanavond wilde ik zoals iedere maand, het dagboek van Jeanette lezen….tot mijn verbijstering lees ik dat zij is overleden. Ik ben geschokt. Wat een groot verlies voor jullie. Ik heb haar maandelijks dagboek altijd met veel herkenning gelezen, mijn partner er wel eens bijgeroepen, omdat daar precies stond wat ik bedoelde….( ik heb PSMA) Wat… Lees verder>> “Veel herkenning”

Hetty

Gericht op het leven

Wat een gemis zal dit overlijden voor jullie betekenen. Jeanet was zo centraal in jullie leven. Ik heb de grootste bewondering hoe jullie met elkaar, met haar ziekte als metgezel, het leven vorm hebben kunnen blijven geven. Jeanet was gericht op het leven. Dat lees je haar hele dagboek door. Er is nu een groot… Lees verder>> “Gericht op het leven”

Anneke van Rossum

Ook ik zal haar nooit vergeten.

Jullie kennen mij niet, maar de afgelopen jaren heb ik een deel van jullie leven mogen volgen door het lezen van het dagboek van Jeanet. Wat een bijzondere vrouw was ze en wat heeft ze met haar dagboek veel betekend voor iedereen die met ALS in aanraking is gekomen. Ik wens jullie heel veel sterkte… Lees verder>> “Ook ik zal haar nooit vergeten.”

Marion Oerlemans