Enorm getroffen door de wilskracht

Vorige
Volgende

Beste familie,

Sinds augustus vorig jaar zorg ik gedurende enkele avonden per week voor een 41-jarige ALS-patiënt.
Bij de start ven mijn hulpverlening las ik heel veel over ALS en zo ontdekte ik het dagboek van Jeanet. Ik stuurde haar ook een mailtje met de vraag naar tips om “mijn” patiënt beter te kunnen begeleiden.

Ik was enorm getroffen door de wilskracht van Jeanet en merk deze ook bij “mijn” patiënt. Ook deze man houdt vol om zijn zoon te zien opgroeien.

Heel veel dingen lopen gelijk bij Jeanet en bij Carlo. vb het moeizaam praten, het zich verslikken, andere praktische problemen,…

Wat heb ik veel geleerd uit het dagboek van Jeanet ! Ook sinds ik voor “mijn” patiënt zorg bezie ik het leven helemaal anders. Wat kunnen wij ons druk maken over onbenullige dingen …maar een ALS-patiënt ziet het onderscheid tussen bijkomstigheden en de echt waardevolle dingen in het leven.

Ik wil jullie een hartverwarmende knuffel geven omdat jullie zo onvoorwaardelijk voor Jeanet hebben gezorgd en haar zo eindeloos hebben gesteund en gedragen. Dankzij jullie was haar leven “dragelijk”.

Toch ben ik er echt van overtuigd dat het een grote rijkdom is geweest om voor Jeanet te kunnen zorgen.
Ik wens jullie heel veel sterkte toe en hoop dat de mooie, intense momenten met Jeanet de pijn verzachten van het afscheid. Maar weet dat Jeanet altijd bij jullie zal zijn en over jullie zal waken.

Heel veel liefs en dank om te mogen delen in jullie leven.

Veel liefs

Vorige
Volgende