Paaltjes slaan

Vorige
Volgende

Ik ben een geweldige doener en zeer resultaatgericht. Als kind was ik al een organisatietalentje, maar is me dat resultaatgerichte nooit zo opgevallen. In mijn werkend bestaan was het echter een onmiskenbaar feit. Na iedere baan kon ik altijd haarscherp aangeven welke concrete resultaten ik in die periode bereikt had. Ik streef het liefst tastbare resultaten na.

Nou waren mijn laatste banen ook ideale resultaatgerichte banen. Als formulemanager Primafoon was ik verantwoordelijk voor de inrichting. Zelfs nu, ruim 5 jaar na vertrek, kom ik in iedere Primafoon relikwieën uit mijn tijd tegen. Toen ik laatst in het AMC lag, liep ik tegen een Telecenter carrousel aan, een hoekje waar je kan telefoneren en faxen. Ooit heb ik aan de wieg gestaan van dat concept. Mijn laatste baan behelsde het bevorderen van de mobiliteit van medewerkers. Ook daar kon ik lekker aan de slag; campagnes, mobiliteitswinkels en vacaturebanken ontwikkelen.
Zelfs mijn ziekte periode ben ik geneigd in resultaatgerichte termen te evalueren. Zo ben ik trots op mijn homepage, de nieuwsbrief, de musical, onze reis naar Amerika en nu weer mijn boekje. Toch is er een stemmetje in me die zegt dat het er allemaal niet toe doet. God of je medemens beoordeelt je natuurlijk helemaal niet op al die nijverheid, maar of je een beetje prettig in de omgang was. En toegegeven daar heb ik wel eens een steekje laten vallen. Ik ben beslist geen peoplemanager., al dat motiveren en coachen is niks voor mij
Laat mij maar paaltjes slaan.

Oktober 2000
Jeanet van der Vlist

Vorige
Volgende