Dagboek juni 2005

Vorige
Volgende

Ik heb in juni helemaal niets geschreven. Ik kon me er niet toe zetten. Wat ik heb geschreven waren bijdragen aan feesten van vijftigjarigen, waarvan ik er inmiddels al weer twee achter de rug heb, beiden van goede vriendinnen die ik al heel lang ken. Het is leuk om even bij zo’n vriendschap stil te staan. Bovendien heb ik mezelf overtroffen door voor een vriendin samen met Marjolein een voordracht te doen. Dat wil zeggen zij deed de voordracht en ik zat er glunderend naast.

Op beide feesten kwam ik mensen tegen die ik jaren niet gezien had en beide keren is er een leuke ontmoeting en doe ik mezelf te goed aan een blik in het verleden.

Juni was een stuk aangenamer dan mei. Dat komt denk ik vooral omdat we veel meer bezocht hebben: de fototentoonstelling in Naarden, de beelden op het Voorhout in Denhaag, de bloemenmarkt in Noordwijk Binnen en een weekend tennis kijken naar Ward (die drie bekers in de wacht sleepte). Ik leef op bij activiteiten. Bovendien heb ik een oude gewoonte in ere hersteld om aan het einde van iedere dag even stil te staan bij een goed ding dat die dag me gebracht heeft, een ding waar ik trots op ben. Een dergelijke oefening maakt je veel positiever ingesteld.
Ik heb de hitte redelijk doorstaan, een kwestie van binnen blijven. We hebben een inbouwairco voor de slaapkamer gekocht. Dat is wel nodig, want ik slaap slecht bij warmte en heb weer veel nachten beneden in mijn stoel geslapen. Inmiddels is ook het glazen dak van de serre voorzien van een isolerend Luxaflex systeem, dus we helemaal toegerust voor een warme zomer.

De kinderen zijn allebei over met een goed rapport en genieten al weer weken van hun welverdiende vakantie. Over een dikke week gaan we naar Schotland. We stappen op in Rotterdam. Dan heb je al snel het gevoel op vakantie te zijn. Bovendien heeft de boot een bioscoop en een zwembad. De kinderen zien ernaar uit en wij eigenlijk ook wel.

De tuin staat er dankzij Lieke prachtig bij. Eigenlijk is het nauwelijks te merken dat hij door de serre een stuk kleiner is geworden.

Morgen vieren we nog de verjaardag van Ward en daarna ga ik de vakantie voorbereiden. Dat betekent vooral lijstjes maken wat anderen moeten uitvoeren.

Prettige vakantie en een behouden thuiskomst.

Vorige
Volgende