Dagboek juli 2004

Vorige
Volgende

Eigenlijk wilde ik de dagboeken van juli en augustus combineren. Zoveel heb ik niet te melden. Maar toen ik de piek aan bezoekers van mijn website zag zo rond het begin van de maand, heb ik me bedacht. Anders maakt men zich maar nodeloos ongerust. Vandaar.

Temperatuur

Tegenwoordig let ik meer op de temperatuur van de nacht dan van de dag. Als de nacht te warm is, kan ik moeilijk slapen. Ik lig dan te woelen en word veel wakker. Twaalf graden of lager is voor mij de ideale temperatuur. Dan nog zet Hein de ramen wijd open, omdat de hitte erg blijft hangen. Gelukkig zijn we deze zomer niet bedeeld van veel zwoele nachten. Hoewel het afwachten is wat de maand augustus doet.

Belemmering

Een vakantie maakt eens te meer duidelijk dat ik een grote belemmering ben, ofwel een blok aan het been.

  • We kunnen niet kamperen, terwijl dat toch wel het ultieme vakantie gevoel geeft.
  • We kunnen niet naar de bergen en daar wandelen. Ik zag foto’s van Floors kamp in Zwitserland en verlangde terstond naar een bergwandeling.
  • We kunnen niet te ver weg i.v.m. de hitte en een lange autorit.
  • We kunnen niet fietsen. Nu we toch verplicht zijn tot het vlakkere land moeten we desondanks alles per auto doen.
  • We kunnen niet uit eten gaan en eten alleen maar Hollandse aardappels.

Soms denk ik over wat ik mijn familie allemaal aandoe. En dit staat nog los van alle zorg die ik behoef. Ik klamp me maar vast aan het idee dat “zijn” belangrijker is dan “doen”.

Zeewolde

Zeewolde in de Flevopolder is geen grootse stad. De camping lag bij een haven, maar i.t.t. vorig jaar hadden we niets geregeld aan wateractiviteiten en dus gebeurde er niets met al dat water. Het terras lag te ver van het water om enig kijkplezier te verschaffen. Wel was er een prachtig te bewandelen dijk waarover je naar Zeewolde kon lopen. Maar ja, Zeewolde.

Of komt het door de terrible sixteens dat de kinderen tot niets te verleiden zijn, behalve voor winkelen en dan liefst in een wat grotere stad? Of komt het door die rot tv, die ieder zichzelf respecterend huisje heeft? Kortom het was hangen geblazen. Zelfs de discoavond en de filmavond werden niet bezocht. Wel werd er getennist en gepingpongd en warempel op initiatief van oma gescoebidoed.

Het huisje was een beetje pauper zoals de kinderen zeggen. Het hoog/laagbed had een betonnen matras, maar dat kon verholpen worden. De badcel had geen raam. Nee, alles was minder dan het zusterpark in zeeland.
We hebben de omgeving afgestruind: Elburg (een prachtig stadje), Schokland (een oud eiland in de Noordoostpolder), Bataviastad (waar de kooplust bevredigd kon worden, maar de collectie helaas verouderd bleek), Nijkerk (alwaar we een woonmall bezochten en ik eindelijk een felbegeerde bonbonnière kocht en Floor een bankje), en Garderen (waar ons een heuse countryfair beloofd was, maar die slechts tien kraampjes omvatte).
Het weer was eigenlijk best goed. Op de enige echte regendag hebben we in Almere de film Shrek 2 bezocht. En het was gezellig. Met dank aan de goede zorgen van Lieke, Lia en Hein.

Vorige
Volgende