Dagboek april 2006

Vorige
Volgende

Deze maand geen dagboek bijgehouden, het ontbrak me aan energie. Bij deze dus een maandverslag achteraf geschreven.

Afscheid hulpen

Afscheid genomen van mijn hulp Carlien die voor deze gelegenheid een Indonesisch gerecht Soto(?) voor ons bereidde. Een jaar en acht maanden was ze hier, eerst twee hele dagen en vanaf oktober een dag. Ze wist alles over film, volgde dezelfde tv series, leerde me downloaden en liet me weer lezen. Ze is fysiotherapeut met als specialisme adem- en ontspanningstherapie en dankzij dit specialisme in staat om aan de slag te komen. Afscheid nemen betekent ook het inwerken van een nieuwe hulp. Een klusje dat altijd de nodige energie kost. Maandag 1 mei kwam ze voor het eerst alleen. Ik had gehoopt dat Ward thuis was als achterwacht, maar hij ging naar Walibi. Dus we moesten het samen zien te rooien, ik zenuwachtig, zij onzeker. Bij het inwerken had ik me geconcentreerd op de wc-gang, niet op het mij verstaan en juist praten werd de bottleneck. Hevig gefrustreerd raakte ik, tot zij voorstelde Hein te bellen. Zij heeft toen waarschijnlijk meteen besloten ermee op te houden. Dezelfde dag om twaalf uur is ze vertrokken.

Fietstocht ALS Dag

Verder is mijn schoonfamilie, met de nodige crisissen met de organiseerde Stichting, druk doende de fietstocht voor de Wereld ALS Dag te organiseren op 21 juni. De fietstocht komt langs boerderij Geertje alwaar ik me hoop te installeren. De kosten zijn Euro 2,50 per kind en Euro 5,00 per volwassene. Bij Snowworld kan ook tegen verlaagd tarief skiën en snowboarden voor het goede doel.

De vraag is of de fietstocht veel bekendheid zal geven aan ALS. Het overlijden van Sylvia de Leur heeft in ieder geval veel mensen internet doen afspeuren naar ALS. Mijn website beleefde een topdag. Dat hoor je niet vaak zo expliciet dat iemand aan ALS overlijdt, misschien is dat een effectief middel om de bekendheid van ALS te verhogen.

En verder…

Verder is er niet veel te vertellen over april. Mijn moeder is tijdelijk (?) opgenomen in een verpleeghuis op 100 meter van haar eigen huis. Beide keren dat we op bezoek gingen zijn we gewoon naar haar huis gewandeld. Roel, de vriend van Floor, bleek een onverwacht goede paaseierenzoeker te zijn. Tineke, mijn vrijdagse-lunch-hulp, is op een vijf maandse Zuid- en Oosteuropatocht vertrokken. En Floor maakt zich niet al te druk over het naderende examen VWO.

Vorige
Volgende