Condoleanceregister

Condoleance-register Jeanet van der Vlist (gesloten)

Ruben Jansen schreef op 28.05.2008:
beste Hein, Floor en Ward,

In studeer militair verpleegkundige.
Nu ik aan het eind van mijn opleiding ben gekomen, ben ik bezig met een scriptie over ALS. In de zoektocht naar informatie,kwam ik ook deze site tegen en heb hem van a tot z doorgenomen.
Ik heb hem met volle aandacht gelezen, en ik heb niets anders dan respect over het dagboek en noem maar op.
Een leven met ALS, kan je overal vinden, maar dit persoolijke dagboek heeft mij echt geraakt maar ook veel informarmatie opgeleverd.
Ik wil jullie alle sterkte toenwensen met het verlies van u sterkte vrouw en jullie sterke moeder in alle jaren die nog mogen komen.

vriendelijke groeten Ruben Jansen

M. de Waard schreef op 29.04.2008:
Beste Hein, Floor en Ward,

Gecondoleert met het overlijden van je vrouw en jullie moeder.
Ik heb regelmatig haar dagboeken gelezen omdat mijn vrouw (nu 41) in mei 2006 te horen kreeg dat zij volgens de doktoren ook ALS heeft.Ik had door omstandigheden de laatste maanden niet meer op de website gekeken dus dit bericht is wel even schrikken.Toch heb ik enorm veel bewondering Jeanet, maar zeer zeker ook voor jullie drieën!
Veel sterkte voor de toekomst.

Corine schreef op 22.04.2008:
Beste Hein, Floor en Ward,

Gecondoleert met het overlijden van jullie vrouw en moeder.
Ik heb regelmatig haar dagboeken gelezen omdat ik dit uiterst leerzaam vond. Ik ben leerlingverpleegkundige en kan heel veel leren van dit soort dagboeken van mensen die ziek zijn. Enorm veel bewondering heb ik voor Jeanet, maar zeer zeker ook voor jullie drieën!

Sterkte met het gemis van haar prachtige persoonlijkheid…

Denise schreef op 10.04.2008:
Beste familie,

Sinds augustus vorig jaar zorg ik gedurende enkele avonden per week voor een 41-jarige ALS-patiënt.
Bij de start ven mijn hulpverlening las ik heel veel over ALS en zo ontdekte ik het dagboek van Jeanet. Ik stuurde haar ook een mailtje met de vraag naar tips om “mijn patiënt” beter te kunnen begeleiden.

Ik was enorm getroffen door de wilskracht van Jeanet en merk deze ook bij “mijn patiën”. Ook deze man houdt vol om zijn zoon te zien opgroeien.

Heel veel dingen lopen gelijk bij Jeanet en bij Carlo. vb het moeizaam praten , het zich verslikken, andere praktische problemen,…

Wat heb ik veel geleerd uit het dagboek van Jeanet ! Ook sinds ik voor “mijn patiënt” zorg bezie ik het leven helemaal anders. Wat kunnen wij ons druk maken over onbenullige dingen …maar een ALS-patiënt ziet het onderscheid tussen bijkomstigheden en de echt waardevolle dingen in het leven.

Ik wil jullie een hartverwarmende knuffel geven omdat jullie zo onvoorwaardelijk voor Jeanet hebben gezorgd en haar zo eindeloos hebben gesteund en gedragen. Dankzij jullie was haar leven “dragelijk”.

Toch ben ik er echt van overtuigd dat het een grote rijkdom is geweest om voor Jeanet te kunnen zorgen.
Ik wens jullie heel veel sterkte toe en hoop dat de mooie, intense momenten met Jeanet de pijn verzachten van het afscheid. Maar weet dat Jeanet altijd bij jullie zal zijn en over jullie zal waken.

Heel veel liefs en dank om te mogen delen in jullie leven.

Veel liefs

Denise

karin schreef op 17.03.2008:
Het is nu 5 jaar geleden dat mijn moeder aan ALS is overleden, maar iedere keer als ik lees dat deze nare ziekte weer een slachtoffer heeft gemaakt, krijg ik iedere keer weer een brok in mijn keel. Ik wens jullie heel veel sterkte.. en vergeet vooral niet de mooie tijden te herinneren.

A. Sonnenschein schreef op 14.03.2008:
Hallo familie van Jeanet,

Al enkele jaren las ik het dagboek van Jeanet. Ik hoorde over haar toen ik bij de moeder van Hein logeerde toen we bezig waren met het Pelgrimspad. Wat een grote bewondering had ik voor Jeanet, maar ook voor jullie, die haar met al jullie zorgen hebben omringd. Heel veel sterkte!

janneke schreef op 11.03.2008:
Met ontroering heb ik het dagboek gelezen. Ik wens jullie veel sterkte bij het verwerken van het verdriet.
Ik heb bewondering voor de wijze waarop jullie je vrouw en moeder hebben bijgestaan. Uit ervaring weet ik hoe het is. Mijn vader is ruim 3,5 jaar geleden overleden aan ALS.

Gerdien schreef op 21.02.2008:
Nu bijna tien jaar geleden overleed mijn moeder aan ALS. Mijn zus wees mij op deze site.Ik merk dat ik met tranen in de ogen de verhalen lees. Wat herkenbaar! De pijn wordt minder maar het gemis blijft….
Veel sterkte samen!

Margreet schreef op 21.02.2008:
Terwijl ik wat aan het googlen was over ALS kwam ik bij jullie website terecht. Wat veel herkenning, mijn moeder is in mei 1998 aan ALS overleden, als ik deze verhalen lees, komt er weer zoveel naar boven! Dit dagboek en de colums moeten voor jullie als nabestaanden heel waardevol zijn. Ik wens jullie veel sterkte met het gemis!

Danielle schreef op 13.02.2008:
Gecondoleerd met het overlijden van Jeanet. Met grote bewondering heb ik regelmatig haar dagboek gelezen.

Mie schreef op 04.02.2008:
De laatste 4 jaar volgde ik het dagboek van Jeanet trouw elke maand. Als hulpverlener deed het je vaak nadenken over je eigen handelen. Ik heb er veel uit geleerd en ik vond het goed te mogen delen in haar leven. Ik wens jullie het allerbeste en ik denk dat ook jullie een pluim verdienen, want zoals ik uit het dagboek opmaakte, was het voor jullie als gezin ook niet altijd evident. Bedankt, Mie

Marieke schreef op 01.02.2008:
Ben er even stil van…
Geregeld kwam ik even kijken hoe het met Jeanet ging. En toen ik de dagboeken afgelopen zomer las kreeg ik al een naar voorgevoel.
Dat is nu dus werkelijkheid geworden.
Ik wil jullie als familie heel veel sterkte toewensen met het verlies van jullie geliefde Jeanet.

ring-van den berghe katty schreef op 31.01.2008:
Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van Jeanet.Ook wij verloren onze schoonvader aan ALS,dit nu bijna 7 jaar geleden .Het tijdstip dat wij op de hoogte gebracht werden van zijn ziekte scheelde maar 3 maand met de datum van zijn overlijden.De ziekte werd laat opgemerkt en ging ontzettend vlug.
Alles wat Jeanet vertelde in haar dagboek maakten wij mee in 3 maand.Het ene weekend kwam pa met de wagen tot bij ons(5km) het het derde weekend daarna kon hij niet meer stappen zonder hulp.Hij is gestorven met zijn vrouw naast hem in zijn eigen huis en daar zijn we heel blij om.Bedankt om dit met ons te willen delen.Onze pa zou dit zeker gelezen hebben want hij had alles opgezocht wat hij kon over de ziekte en kende de afloop beter dan wie ook.
Met vriendelijke groeten,
familie Ring-Van den Berghe

Mieke Van den Bergh schreef op 28.01.2008:
Lieve mensen,
Mijn adem stokte toen ik het laatste dagboekfragment las, gevolgd door de mededeling van het overlijden van jullie allerliefste mama en echtgenote.
Hierbij mijn oprecht medeleven met jullie verdriet. 10 jaar leven met ALS … Onvoorstelbaar wat een moed dit vraagt, ook voor jullie. Wat een enorme leegte waarmee jullie geconfronteerd worden. Sterkte, heel veel sterkte … maar niets zal nooit hetzelfde nog zijn. Jullie hebben een fantastisch voorbeeld. Heel veel liefs !!!
Mieke

Diana Roelands schreef op 25.01.2008:
Hein, Floor en Ward,

Sinds we in 2003 geconfronteerd werden met de (voor ons toen onbekende) ziekte ALS bij onze zwager Joop Luitwieler, volg ik elke maand het dagboek van Jeanet. In haar dagboek staan voor vele ALS patienten en hun naasten een schat aan herkenbare dingen. Heel bijzonder, dat ze bereid was zoveel van haar privé leven met anderen te delen en dit zo lang vol te houden. En door het dagboek is Jeanet, maar zijn ook jullie voor mij heel vertrouwd geworden, zonder dat je dat zelf weten.

Ik wens jullie heel veel sterkte toe. Uit het dagboek weet ik dat jullie veel mooie herinneringen hebben om op terug te kijken.

Hartelijke groeten,
Diana Roelands

Truus Verwegen schreef op 25.01.2008:
Hein,Floor en Ward,gecondoleerd met het verlies van Jeanet.Al verschillende jaren lees ik het dagboek van Jeanet.Zó herkenbaar.Soms stuurde ik haar een mailtje.Mijn man overleed in 2003 aan A.L.S.Ik heb respect voor de manier waarop jullie met deze onmenselijke ziekte omgingen.Ik wens jullie veel liefde,kracht en steun voor de tijd die komen gaat.En lieve mensen om jullie heen.

Eugenie schreef op 23.01.2008:
Heel erg veel sterkte toegewenst. Jullie moeder was een bijzondere vrouw. Ik heb haar dagboek regelmatig gelezen en haar tijden geleden een keer gemaild. A.s. vrijdag is het voor mij alweer zes jaar geleden dat mijn moeder aan ALS overleed. Zij overleed 2 jaar na de diagnose. Veel liefs toegewenst, jullie zijn een bijzonder gezin vol liefde. Dat maakt jullie sterk.

Ria van Eijk schreef op 23.01.2008:
Beste familie
Heel veel sterkte !!!
Grote bewondering voor Janet en voor jullie,hoe wij een kijkje in jullie leven mochten nemen.
En daar heel veel van hebben geleerd. Wij hebben een paar keer email contact gehad.
Jaren geleden en nu pas weer over de benefiet avond in alphen
Dat blijft een hele warme herinnering aan een geweldige avond met veel lieve vrienden. wij hebben heel erg genoten .
liefs chiel en ria van eijk

Antoon schreef op 19.01.2008:
Ik wens je veel sterkte. Vanaf nu kom je haar tegen in ‘duizende kleine dingen’ genoeg om kracht uit te putten om door te gaan.
(Ik heb het dagboek nooit helemaal gelezen: mijn vrouw is 15 maanden geleden gestorven aan ALS, 4 maanden na de diagnose.)

Joan Willemse schreef op 18.01.2008:
Ik ben ook een collega van Jeanet geweest bij KPN en volg al een tijd haar dagboek en we hebben ook nog email contact gehad. Ik wens de familie heel veel sterkte toe de komende tijd, in het verwerken van dit grote verlies.

anita schreef op 16.01.2008:
lieve jeannette, dat je nu de rust mag vinden, heel af en toe hebben we mekaar gemaild.
Voor je man en kinderen kan ik maar één ding zeggen: nu is het heel zwaar maar beetje bij beetje zullen steeds meer de mooie dingen bovenkomen.
Heel veel sterkte en probeer te leven hoe Jeannette het in gedachten had voor jullie: het allerbeste is maar net genoeg voor jullie!!! Sterkte

Laura van Rossum du Chattel schreef op 15.01.2008:
Beste Hein (en Floor en Ward)
Mijn condoleances voor jullie na het overlijden van Jeanet. Ik ken haar niet, maar uit het dagboek krijg ik de indruk van een fijne en sterke en positief ingestelde vrouw. Heel veel sterkte in deze tijd.

Dolf Stichter schreef op 14.01.2008:
In de eerste plaats wil ik jullie condoleren met het verlies van jou echtgenote en jullie moeder. Jeanet en ik kennen elkaar toe we werkte bij KPN Consumentemarkt. Jeanet hielt zich bezig met de formule van Primafoon en ik met de bouw en inrichting. De laatste 10 jaar hebben we elkaar helaas niet gesproken. Reden zelf ben ik ook erg ziek geweest. Ik kan dan ook alleen maar terug kijken op een hele plezierige periode dat ik met Jeanet heb samen. Hein,Floor en Wart ik wens jullie in de komende periode heel veel sterkte toe.

nel schreef op 13.01.2008:
bewondering, respect voor jullie vieren. wij hebben na de diagnose als veel van haar geleerd. april overleed mijn lief en durfde ik niet meer naar haar dagboek te gaan. tot vanmorgen (intiutie?).
sterkte en jeanet, bedankt!

nel

Rosalie Monod schreef op 13.01.2008:
Het spijt me zeer te horen dat jullie vrouw en moeder Jeanette overleden is. Nadat ALS bij mijn vader geconstateerd is heb ik haar online dagboek ontdekt, en het met plezier maar ook met angst gelezen. Ze kwam op me over als een sterke en bewuste vrouw die midden in haar situatie durfde te staan en er van daaruit het beste van maakte. Op het moment ben ik haar dagboek aan het printen voor mijn vader, in de hoop dat Jeanette hem op deze manier misschien nog wat steun kan bieden in de moeilijke tijd die voor hem ligt.
Sterkte.

Alie Nijkamp schreef op 12.01.2008:
Veel sterkte met het overlijden van uw vrouw en jullie moeder. Regelmatig las ik haar dagboek, vol bewondering en respect. In de periode dat mijn vader A.L.S. had, putte ik vaak moed uit haar verhalen. Waar ik haar zeer dankbaar voor ben.
Dat zij rust in vrede! Ze heeft ’t verdiend.

Wilma Swarts schreef op 12.01.2008:
Heel veel sterkte met dit grote verlies. Mijn Henk (in 2002 overleden aan A.L.S)zal haar daar opvangen waar ze heen gaat. Daar ben ik heilig van overtuigd. Koester de mooie dagen en fijne momenten die jullie samen hebben gehad. Wilma uit Nieuwe Pekela.

Celeste schreef op 11.01.2008:
Beste familie,

Mijn oprechte deelneming met jullie verlies.
Ik heb in het begin van haar ziekte contact met jullie gehad.
Toen was er absoluut nog geen duidelijkheid, hoeveel tijd Jeanette nog zou hebben. De verwachting was: niet lang.
Ik hoop dat de extra tijd die jullie gegeven is, ook vooral plezierig is geweest, naast al het zorgen en inleveren.
Ik wens jullie veel sterkte toe, vooral ook de komende tijd.
Als jullie je leven opnieuw moeten gaan inrichten, nu er zo een gat is gevallen.
Celeste (vroegere gymjuf van Floor)

maria vos schreef op 11.01.2008:
beste familie
mijn innigste en welgemeenste medeleven met dit schrijnende verlies.
uit haar dagboek spreekt een uitzonderlijk moedige vrouw en moeder waarvan het een eer is zo iemand in je leven te mogen ontmoeten.
heel veel sterkte en veel liefs
maria

Aya schreef op 11.01.2008:
Beste familie.

Ik wil jullie condoleren met het overlijden van een dappere vrouw en moeder.
10 jaar leven met ALS is leven met een tijdbom, je weet alleen niet wanneer hij afgaat.
Zij heeft haar ziekte gedragen als een dappere vrouw, en middels haar daboek voor andere mensen heel veel info achtergelaten, maar niet minder de emoties die er ook in zaten.
Ik ben een trouwe lezer geweest van haar dagboeken en heb ook wel eens een reactie van Jeanet gehad, als ik haar complimenteerde.
ALS is bij mij heel bekend, mijn man is er aan overleden, dus die strijd die zij beschreef over het inleveren, zo eerlijk en oprecht, van voor je lol in een lift hangen, oké, maar als je moet omdat er geen andere keus is, is heel iets anders.
Dapper/zorgzaam/moedig, dat zijn woorden die bij haar pasten.

Ik wens Hein en jullie kinderen Floor en Ward ook heel veel sterkte toe, nu de plek toch leeg geworden is!
Jullie hebben een fantastische vrouw en moeder verloren, dat doet pijn!
Maar je kunt trots zijn hoe zij deze ziekte gedragen heeft.

Rust zacht Jeanet!

wilfried cuypers schreef op 11.01.2008:
Innige deelneming met dit grote verlies.Heb zeer veel bewondering voor deze moedige vrouw.

Gitta schreef op 11.01.2008:
Jeanet was een moedige vrouw, maar dank zij haar man en -kinderen + de hulpen heeft zij nog menswaardig kunnen verderleven.
Tot het níét meer kon en zij móést opgeven.
Ik wens haar dierbaren veel sterkte en dank Jeanet voor het durven publiceren van haar “dagboek”.

Myriam Hublou schreef op 10.01.2008:
Beste familie,

Mijn innige deelneming bij het heengaan van Jeanet.

Toen ik jaren geleden als verpleegkundige een bijkomende opleiding volgde en mij verdiepte in de aandoening A.L.S. ben ik de brieven van Jeanet beginnen lezen.
Jeanet bracht mij heel wat kennis en inspiratie bij waar ik nuttig gebruik van maak in de dagelijkse zorgverstrekking.
Dank je, lieve Jeanet!

Met vriendelijke groet,

Myriam Hublou

Aline schreef op 09.01.2008:
Gecondelee
rd met het verlies van u vrouw en jullie moeder.
ik las graag het dagboek, om meer te weten te komen over ALS. ik ben bezig met een scriptie over ALS, en kon aan de manier van schrijven een goed beeld krijgen van de ziekte.
heel veel sterkte toegewenst!

hermans schreef op 08.01.2008:
Hoewel ik uit ervaring weet dat ALS een ziekte is waarvan je niet geneest, kwam dit toch voor mij als verrassing.
Iedere maand las ik de belevvenissen en had grootte bewondering voor haar. Rust zacht en sterkte voor jullie

Ine de Bock schreef op 08.01.2008:
Dag Hein, Ward, Floor en ook Lieke.
Ik kwam afgelopen zondag terug van mijn reis.
De kerstkaart met jullie mooie gezinsfoto hing op de kastdeur, Do mijn dochter hield de andere kaart in haar hand. Het was toch een schok. En het blijft ook onvoorstelbaar.
Jeanet was voor mij steeds nog zo vol leven, zo vol van energie, zo aanwezig, zo vastberaden. Toen ik haar de eerste keer zou bezoeken met ALS schreef ze me van te voren: “je moet niet van me schrikken, want met mijn hoofd is namelijk niks mis”. Met haar hoofd niet, met haar ziel niet en met haar hart ook niet, daar was ook allemaal niks mis mee. Integendeel. Ze was helder, scherp en gevat, geestig, gevoelig, beschouwend en literair. Ik vond haar een schrijfster. Zij inspireerde.
Ik heb ooit tegen haar gezegd dat ik jaloers was op haar vermogen om zo diep en intens te leven. Met zoveel liefde om zich heen. Jullie liefde.
Ik heb jullie op afstand samen gezien. Ondanks de zwaarte, de pijn en de wreedheid van de ziekte was er geluk en plezier en energie.
Ik hoop dat jullie samen de kracht vinden om de pijn en het gemis te dragen. Ine de Bock

Cindy schreef op 08.01.2008:
Hein, Floor en Ward,
Ook voor ons was de website van Jeanet een bron van informatie. Ook heb ik een paar keer met Jeanet gemaild met vragen. Mijn man (42) heeft nu 4 jaar ALS. Hij heeft nu een tracheostoma en wil nog altijd niet van opgeven weten omdat hij net als Jeanet onze kinderen (10 en 11) zo graag wil zien opgroeien. Ik hoop dat het ons gaat lukken.
Heel veel sterkte de komende tijd.

Ineke Koene schreef op 08.01.2008:
Beste Hein, Floor en Ward,
ondanks dat ik op de afscheidsbijeenkomst van Jeanet aanwezig was, heb ik jullie toen niet gesproken. Jullie kennen mij ook helemaal niet (ben één keer bij jullie thuis geweest, toen Jeanet nog niet zo lang ziek was, samen met andere ex-collega’s).
Ik ben blij dat ik er bij was vrijdag. Het was een bijzondere bijeenkomst met hele mooie woorden en herinneringen uitgesproken door jullie en andere familie en vrienden. Daarvoor wil ik jullie hartelijk danken en dan bij deze natuurlijk ook heel veel sterkte gewenst met het verwerken van dit grote gemis.

Hartelijke groet,

Ineke Koene
(ex-collega KPN)

Theo en Riet Burgers schreef op 08.01.2008:
Beste Hein, Floor en Ward.

Wij wensen jullie heel veel sterkte met het verlies jullie partner en moeder.
Ze is voor ons een voorbeeld geweest dat ook het leven met ALS waard is om geleefd te worden, hoe moeilijk het soms is.
Toen wij zelf te maken kregen met ALS, waren haar dagboeken voor ons een grote steun om er ook de schouders er onder te zetten.

Heel veel sterkte in de toekomst.

Jan van Rossum schreef op 07.01.2008:
Beste familie,
Via mijn zus Tineke (vanaf de school al boezemvriendin van Jeanet en als zodanig ken ik haar ook) werden wij de laatste jaren regelmatig op de hoogte gehouden van de situatie rond Jeanet. Een heel bijzondere vrouw waarover elke keer opnieuw met grote bewondering en liefde verhaald werd!
Het indrukwekkend dagboek versterkt dit beeld, maar ook de bewondering voor jullie nam daarmee alleen maar toe!
Heel veel sterkte in het grote gemis en dat jullie allen snel de gebeurtenissen van de laatste jaren (weken) een bijzonder en eigen plaatsje mogen geven!

Jacq. Konings schreef op 07.01.2008:
Lieve familie. Gecondoleerd met het overlijden van Jeanet. Ze was een voorbeeld voor velen. Veel sterkte toegewenst met dit grote verlies.

corrie schreef op 07.01.2008:
Gecondoleerd met het verlies van jullie vrouw en moeder. Ik kwam op jullie site via mijn buurvrouw, ook ALS patient. Zij is 3 maanden geleden overleden. Jullie kunnen terugkijken op een kanjer van een vrouw, die tot het laatst heeft kunnen genieten van alles wat ze wilde. Die kracht zal jullie ongetwijfeld steun geven om het verlies een plekje te kunnen geven en door te gaan met leven. Deze site heeft in ieder geval al heel mensen moed gegeven om te knokken tegen ALS en er ook mee om te kunnen gaan. sterkte

Frederique Kallen schreef op 06.01.2008:
Beste Hein, Floor en Ward. Het is zo fijn om de dagboeken van Jeanet te lezen. Ook na haar sterven zal haar kracht en haar eerlijkheid vele lotgenoten steunen. Onze moeder is drie jaren geleden gestorven, maar nog steeds is er (h)erkenning die erg veel goed doet als ik Jeanet´s stukken lees. Ik wens jullie veel kracht en liefde met elkaar! Lieve groeten, Frederique

Emy schreef op 06.01.2008:
Beste Hein, Floor en Ward, sinds een aantal jaren volgde ik de website van Jeanet. In 2003 kreeg mijn moeder de uitslag ALS. Toen ik in contact kwam met Jeanet schreef ze dat we vooral moesten genieten van elkaar en van het leven (voor zover dit mogelijk was). Ze had gelijk en dat hebben we gedaan. Mama stierf 1 jaar later en sindsdien voelde ik me extra verbonden met Jeanet en las iedere maand haar dagboek.
Het zal voor jullie misschien niet altijd makkelijk zijn geweest dat de dagelijkse dingen van het leven voor iedereen te lezen waren, maar voor veel mensen was haar dagboek een stuk herkenning en een antwoord op veel vragen.
Daarvoor mijn enorme bewondering voor Jeanet en jullie. Dank je wel dat we al die tijd mochten delen in jullie leven. Lieve Jeanet, je blijft in mijn gedachten. Rust zacht. Ik zal je missen!

Jeannine Liebrand schreef op 06.01.2008:
Dag Floor, Ward en Hein,

Dank voor de prachtige herdenkingsdienst die jullie samen met familie en vrienden voor Jeanet hebben georganiseerd. Het was een passend afscheid voor een bijzondere vrouw. Ik heb bewondering voor jullie kracht en openheid. Hoe groot de leegte die Jeanet achterlaat aanvankelijk ook zal zijn – ik ben ervan overtuigd dat jullie samen een goed nieuw evenwicht vinden. De kracht van Jeanet zie ik weerspiegeld in Floor en Ward. En Hein, jij moet minstens even sterk zijn als Jeanet, anders had je dit leven met haar nooit op zo’n indrukwekkende wijze volgehouden. Sterkte!

Wilma schreef op 05.01.2008:
Lieve fam. als eerste gecondoleerd met het verlies van jullie moeder en partner. Iedere keer als ik haar site ging bezoeken was ik bang dat ik zou lezen dat Jaenet was overleden…dat is nu waarheid geworden. Ik heb altijd bewondering voor haar gehad om hoe zij met haar ziekte omging en altijd de kracht vond om door te gaan. Ik ben er van overtuigd dat zij daardoor zo lang met haar ziekte heeft mogen leven, mijn vader is 5 dagen na de diagnose A.L.S overleden! Ik heb toen kort na het overlijden van mijn vader, dat is inmiddels al 6 jaar geleden contact met Jaenet gehad via e-mail waarin zij mij min of meer moed heeft ingesproken omdat ik mij toen toch zorgen maakte wat betreft erfelijkheid.
Ik zal me haar altijd blijven herrinneren als een bijzondere sterke vrouw.
Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
Liefs wilma.

Raymond schreef op 05.01.2008:
Mijn gitaarheld Jason Becker is a.l.s. patiënt. Dankzij hem ging ging ik me interesseren in a.l.s. en kwam via google op deze site terecht. Ik ken Jeanet niet persoonlijk, maar kwam regelmatig even buurten op deze site om haar dagboek te lezen. Ik genoot van haar bijdrages, te meer hoe je daardoor kon ervaren welk een bijzondere en supersterke vrouw zij was. Ik wens Hein, Floor en Ward heel veel sterkte, troost en liefde toe. Groet, Raymond.

Frank Braakman schreef op 05.01.2008:
Vandaag, vrijdag 4 januari, mocht ik getuige zijn van een indrukwekkende dienst ter afscheid van Jeanet. Ik ben diep getroffen door de woorden die gesproken zijn en dan met name door de kinderen van Jeanet. De openhartigheid waarmee ze over hun zwakheden en verdriet durfden te praten, heeft grote indruk op mij gemaakt. Daar is veel moed voor nodig. Inmiddels is me duidelijk geworden dat ze dat niet van een vreemde hebben.
Lieve Hein, Floor en Ward, ik wens jullie veel sterkte in het verwerken van het verdriet en het opvangen van de grote leegte die zich ongetwijfeld van jullie meester gaat maken. Denk in de geest van Jeanet en pak het leven moedig weer op. Ik ben in gedachte bij jullie.
Veel liefs,
Frank

Lut schreef op 04.01.2008:
Beste Hein, Floor, Ward,
woorden schieten te kort, toch een poging: Jeanet leerde ik uit haar site kennen als een heel moedige, intelligente, psychisch sterke vrouw en jullie , stuk voor stuk, evenzo. Schitterend wat jullie met zijn allen voor elkaar betekenen en kunnen presteren. Mijn innige deelneming bij het overlijden van zo’n bijzondere vrouw die ook voor mij een voorbeeld blijft. (Ben zelf Kahlerpatiënte en heb haar in augustus 2006 eens gemaild over levenskwaliteit en ze prees zich nog altijd even gelukkig en dat deed me echt plezier)
Sterkte in het gemis !
Van harte,
Lut

Linda van Zijtveld schreef op 04.01.2008:
Lieve Familie van der Vlist,
Ik wens jullie heel veel sterkte,maar ik denk dat jullie steun hebben aan elkaar en dat is belangrijk.Familie en vrienden zijn in deze situatie heel belangrijk.Ook ik ben een ALS patient,die veel aan vrienden en familie heeft.Probeer er voor elkaar te zijn.
Heel veel sterkte.
Vriendelijke groeten,
Linda.

Anna Adrichem schreef op 04.01.2008:
Beste Hein, Floor, Ward en verdere familie van Jeanet,

Na formulemanager Primafoon was Jeanet formulemanager Mobiliteitsbureau (Mobielshop) bij KPN. Ik heb in 1995/1996 met haar samengewerkt in de werkgroep voor een elektronische Vacaturebank. Haar bevlogenheid, deskundigheid en aandacht voor de mensen met wie ze werkte herinner ik me nog heel goed.
Vanaf 2003 mailde ik zo nu en dan met Jeanet en deelden we gedachten en gevoelens met elkaar.
Jeanet kon zo genieten van al het kleine om haar heen. Ik bewonderde haar al als collega en ook al de jaren daarna. Haar geestkracht was enorm sterk en zij heeft laten zien dat met die kracht nog veel gecreëerd kan worden, zoals haar boekje waarvan ze, zoals ze me schreef, met name erg trots was op de vormgeving. Jeanet was een heel bijzonder mens!
Ik koester de mooie momenten en wens jullie allen veel kracht toe en steun bij elkaar. Een hartegroet voor Jeanet en allen.

ans berkien schreef op 04.01.2008:
Ward Floor Hein, veel sterkte met het missen van Jeanet. Ze was bijzonder..
AnsBerkien

jeannette van der vlist schreef op 04.01.2008:
Beste familie,Regelmatig las ik het dagboek van mijn naamgenote.
Onze buurman is dit jaar ook aan als overleden. Wij hebben van dichtbij meegemaakt wat dit voor de patient en zijn omgeving is. Maar wat kon Jaenet haar gevoel goed onder woorden brengen; dat was misschien ook haar manier van er mee om te leren gaan…
Ik zal haar inspirerende dagboek missen……..Veel sterkte toegewenst!

hennie v.d.drift schreef op 03.01.2008:
Hein Floor en Ward, heel veel sterkte met het verlies van Jeannet.Ik was een buurmeisje[vriendin] haar moeder en Anton ook veel sterkte.

Angelique Janssen schreef op 03.01.2008:
Ook ik ben een trouwe lezer van Jeanets dagboek, en heb atijd bewondering gehad voor jullie saamhorigheid, jullie kracht en liefde samen, die alleen maar hechter werd, naarmate Jeanet minder goed ging. Nu is ze er niet meer, jullie gaan met zijn drieën verder..
Angelique Janssen.

Judith de Vries schreef op 03.01.2008:
Ik heb Jeanet niet gekend. A.L.S. ken ik wel, ik ben een lotgenote van jullie. Ik wens jullie alle kracht.

Eline verwoerd schreef op 03.01.2008:
Wekelijks keek ik op de site…Ik had na het vorige dagboek al een naar voorgevoel. Veel bewondering heb ik voor haar doorzettingsvermogen. Graag las ik haar dagboek.
Veel sterkte en kracht gewenst de komende tijd.

Titia Pars-de Boer schreef op 03.01.2008:
Beste Hein,Floor en Ward. Jullie ken ik niet persoonlijk maar ik kom elke week bij de moeder van Jeanette. Ik wens jullie heel veel sterkte toe de komende tijd.

yvonne versteeg schreef op 03.01.2008:
Jeanet was zo’n 15 jaar geleden mijn collega en voorbeeld bij de BU-CM, zij ontwikkelde en bewaakte de formule van Primafoon. Met hart en ziel, deskundigheid en daadkracht. Altijd een mening klaar, af en toe gevolgd door een vraag: dat is toch zo? k Herinner mijn verbazing dat ze het spannend vond om te vliegen, want stel je voor dat…. Ik bewonderde haar toen en ook de afgelopen jaren. Ze heeft me geleerd dat het omhulsel (lichaam) je in de steek kan laten, maar dat dat niet wil zeggen de de spirit, de eigenheid verdwijnt! Zonder spierkracht liet zij via haar dagboek mij tot het laatst haar daadkracht, deskundigheid, gevoeligheid en de kunst om te leven en bij te dragen zien. Een inspirerend mens! harte groet yvonne

mieke de Vreeze-Oostvogel schreef op 03.01.2008:
Lieve familie, het onvermijdbare is bewaarheid, Jeanet is overleden. Sinds 2000 las ik altijd trouw haar dagboek en ik heb altijd versteld gestaan van haar enorme levenslust, maar ook van de manier waarop familie en vrienden in staat zijn geweest om samen met/voor Jeanet het dagelijks leven te organiseren en bijzondere dingen te doen, tegen de verdrukking van de steeds toenemende invaliditeit in. Jullie gezin is een toonbeeld van hoe je in wederkerigheid het leven bij een zo’n zwaar belastende ziekte liefdevol, harmonieus en waardig invult. Ik heb altijd veel aan jullie gedacht, Jeanet bij tijd en wijle gemaild en tot mijn enorme verrassing altijd een antwoord van haar gekregen. Veel mensen uit mijn omgeving heb ik op deze bijzondere website gewezen. Toen ik vanmorgen in NRC las van Jeanets overlijden wist mijn echtgenoot, die al weer jaar en dag voor mij zorgt, -al is mijn ongemak niet te vergelijken met dat van haar- direct over wie ik het had, namelijk de heel bijzondere vrouw die zij voor zo velen is en, naar ik jullie allemaal toewens, met de kracht van haar inspiratie altijd zal blijven. Mag ik tot slot de beginwoorden citeren van mijn oom Gerard Oostvogel, priester, die hij op oudjaarsdag op de begrafenis van een familielid uitsprak: soms is de dood de vreugde van het verdriet. Heel veel moed en sterkte,
Mieke dV

Peter van Eijk schreef op 03.01.2008:
Beste Hein en kinderen, sterkte met jullie verdriet. Jullie heb ik nooit ontmoeten, maar Jeanet gelukkig wel. Ik heb enkele maanden geleden nog een interview met haar gehad voor AD Groene Hart. Ik vond haar een sterk, moedig mens.

Eric Kastelein schreef op 03.01.2008:
Gecondoleerd en veel sterkte de komende tijd. Jeanet was mijn directe collega bij KPN Telecom Consumentenmarkt. Als zij het woord had tijdens het MT-overleg luisterde iedereen

Shakira Weetink schreef op 03.01.2008:
Via deze weg wil ik jullie condoleren met het verlies van jullie vrouw en moeder. Ik ken Floor vanuit Amsterdam en voel erg met jullie mee aangezien mijn ‘schoonmoeder’ bijna een jaar geleden ook aan ALS is overleden. Ik wens jullie voor morgen en de aankomende tijd veel sterkte en kracht toe.

Groet,
Shakira

Andre schreef op 03.01.2008:
mijn condoleances aan de familie, en aan haar gezin; Jeanet was mijn collega bij PTT Telecom, Sociale Zaken in haar eerste baan en we deelden een kamer; ik heb warme herinneringen aan haar collegialiteit en vakmanschap; ik wens strerkte aan allen die haar nabij zijn en waren

gaby noach schreef op 03.01.2008:
lieve lieve schatten..
heel veel sterkte in deze moeilijke tijd..ik zal jullie moeder nooit vergeten.ze heeft een plekje in mijn hart..ook jullie zal ik nooit vergeten.
liefs van gaby

T.Sijs schreef op 03.01.2008:
Ik wil jullie hierbij condoleren met het enorme verlies van Jeanet. Mijn zus belde me zojuist dat Jeanet is overleden, ze las het in de krant. Ik heb er veel verdriet van. We hebben het dagboek van Jeanet gevolgd. Ze was een voorbeeld voor mijn moeder die ook ALS had en 28 september j.l. is overleden. Sinds bij mijn moeder ALS (eind 2004) geconstateerd is hebben we het dagboek gevolgd van Jeanet. We denken aan jullie.

Thea Pierik schreef op 03.01.2008:
Beste Hein, Floor, Ward en familie,
Las vanmorgen in de NRC dat Jeanet overleden is. Ik ken haar en jullie alleen door Jeanets dagboek, dat ik ben gaan lezen toen mijn broer ALS kreeg. Mijn broer is binnen 2 jaar aan de ziekte overleden en sindsdien (mei 2001) heb ik met Jeanet af en toe een E-mail contact gehad, de laatste keer in november. Ik wens jullie veel sterkte om dit grote verlies een plaats in jullie leven te geven. Jeanet is door de manier waarop ze met haar ziekte om ging een steun voor alle ALS patienten en hun familie en zal dat in de toekomst blijven. Ik hoop dat jullie daaruit en uit de goede herinneringen aan haar kracht zullen putten.
Heel veel sterkte!
Thea Pierik

M. Blokland schreef op 03.01.2008:
Gecondoleerd. Sterkte de komende tijd en kracht toegewenst.

Hein Kroft schreef op 03.01.2008:
Beste neef Hein, Floor en Ward,
Ik hoorde vandaag dat Jeanette is overleden en ben bedroefd. Ik bewonder Jeanettes levenskracht en de wijze waarop zij en jullie met deze ziekte omgingen. Ik denk met plezier terug aan onze uitstapjes in Amsterdam en Katwijk. Ik wens jullie heel veel sterkte toe voor de komende tijd en hoop jullie binnenkort weer te ontmoeten, wanneer het jullie past. Hartelijke groeten uit München. Hein Kroft van oom Wim

Klara schreef op 03.01.2008:
Zag ook net de advertentie en ben zeer geraakt. Ik heb Jeanet heel veel jaren gevolgd. Ze schreef al voordat je blogs enzo had. Ik las het toen al. De laatste tijd was ik bezorgd, nog een paar dagen geleden had ik gekeken. Ik had een ongehoorde bewondering voor Jeanets vermogen steeds genoeg doel in haar leven te blijven vinden. Maar door haar dagboekteksten heen schemerde ook altijd de trouwe inzet van haar Hein, Floor en Ward. Wat deden jullie het knap. En wat zal het vaak zwaar geweest. Ik weet het natuurlijk niet, ik kan alleen afgaan op wat ik las, maar ik kan me voorstellen dat het voor Hein vaak angstwekkend eenzaam geweest moet zijn. En Floor zag ik zich ontwikkelen tot het onbetaalbare prototype van de lieve oudste dochter, altijd bereid tot een opgewekte glimlach en veel praktische hulp. Ook Ward, die van jongetje jongen werd was ontroerend. Jeanet is lang genoeg gebleven om hem zijn eigen rol te kunnen geven. Een enorm liefdevol gezin, maar akelig zwaar was het ook. Geef tijd en ruimte aan alle gemengde gevoelens (opluchting hoort er ook bij) die deze periode langs zullen komen. Geef je nooit over aan schuldgevoelens, die zijn altijd tijdverspilling. Geniet na van de krachtige persoonlijkheid van Jeanet. Ze zal nog heel veel mensen inspireren en steunen. Al kennen we elkaar helemaal niet, ik zal ook de komende tijd aan jullie denken. Wees lief voor elkaar. Het komt wel goed.

Marion Oerlemans schreef op 02.01.2008:
Beste Hein, Floor en Ward,
Jullie kennen mij niet, maar de afgelopen jaren heb ik een deel van jullie leven mogen volgen door het lezen van het dagboek van Jeanet. Wat een bijzondere vrouw was ze en wat heeft ze met haar dagboek veel betekend voor iedereen die met ALS in aanraking is gekomen. Ik wens jullie heel veel sterkte en ook ik zal haar nooit vergeten.
Marion Oerlemans

Anneke van Rossum schreef op 02.01.2008:
Beste Hein, Floor en Ward,

Wat een gemis zal dit overlijden voor jullie betekenen. Jeanet was zo centraal in jullie leven. Ik heb de grootste bewondering hoe jullie met elkaar, met haar ziekte als metgezel, het leven vorm hebben kunnen blijven geven. Jeanet was gericht op het leven. Dat lees je haar hele dagboek door. Er is nu een groot gat gevallen. Ik hoop dat de herinnering aan Jeanete’s levenslust en krachtige geest jullie blijvend zal inspireren. Heel veel sterkte toegewenst.

Anneke van Rossum (zus Tineke)

Hetty schreef op 02.01.2008:
Vanavond wilde ik zoals iedere maand, het dagboek van Jeanette lezen….tot mijn verbijstering lees ik dat zij is overleden. Ik ben geschokt. Wat een groot verlies voor jullie. Ik heb haar maandelijks dagboek altijd met veel herkenning gelezen, mijn partner er wel eens bijgeroepen, omdat daar precies stond wat ik bedoelde….( ik heb PSMA)
Wat zal ik haar stukjes missen, wat zullen jullie haar missen.
Ik wens jullie heel veel sterkte in de komende tijd.

Theo, Karin en Johan schreef op 02.01.2008:
Beste Hein, Floor en Ward – en overige familie,
Het was (toch) een schok om te horen dat Jeanet er niet meer is. De leegte die wij een beetje, maar jullie nog veel sterker voelen, geeft aan hoe groot ze was! We denken met veel genoegen terug aan de keren dat we samen waren, de wandelingen op zondag… En altijd voelde je hoe sterk Jeanets wil was om het leven zin te blijven geven, met als uiteindelijke “drive” de behoefte om de kinderen groot te zien worden. Dat doel heeft ze toch bereikt! We hopen dat de enorme moederliefde die daaruit sprak – juist voor de kinderen – altijd in jullie herinnering aan haar blijft doorleven. En we wensen jullie veel sterkte toe bij het omgaan met de leegte die toch ook zal blijven.
Een warme groet van Theo, Karin en Johan.

Laura schreef op 02.01.2008:
Beste Hein, Floor, Roel en Ward,
Ik wens jullie heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van het overlijden van jullie Jeanet. Toen ik onlangs hoorde dat bij een familielid ook ALS is geconstateerd vond ik jullie site op het net. Het lezen van het dagboek geeft een beeld over haar als persoon en ook van hoe jullie als familie er mee zijn omgegaan en ik heb er diepe bewondering voor.
Vriendelijke groet,
Laura van Leuveren

Hennie Dijkhuis schreef op 02.01.2008:
Beste Hein en kinderen,
Ik wil jullie laten weten dat ik heel erg met jullie meeleef.Ik ken Hein en Jeanet vanuit geheel verschillende omstandigheden; juist daardoor spraken de dagboeken zo aan; jullie persoonlijkheden zijn ondanks de omstandigheden zo hetzelfde gebleven, leek mij. En nu moet je verder met die grote leegte, en vanuit Jeanets kracht moedig voortgaan. Ik hoop dat jullie troost vinden in de vele jaren van bij elkaar mogen zijn, en in haar ervaring van de zomer. Sterkte, ik bid voor jullie. Hennie.

Eveline Zorgdrager schreef op 02.01.2008:
Beste Hein en kinderen,
In de NRC zag ik de overlijdensadvertentie van jullie Ieanet. Ik ken haar van vroeger, we zaten bij elkaar in de klas, op de lagere school. Daarna zijn we elkaar uit het oog verloren – naar verschillenden middelbare scholen, zo gaat dat. Ik zal zeker het artikel lezen dat ik op internet heb aangetroffen. Ik wens jullie veel sterkte.

Hartelijke groet,
Eveline

Yvonne Kortekaas schreef op 02.01.2008:
Beste Hein en kinderen,
Vanaf mijn 1e jaar tot mijn 12e ben ik opgegroeid met Jeanet en zijn we vriendinnen geweest. Na de lagere school gingen we ieder naar een andere middelbare en later ging Jeanet verhuizen waardoor we elkaar uit het oog verloren. Een aantal jaren geleden ben ik Jeanet weer tegengekomen op het internet en we mailden af en toe. Ik heb al die jaren een ontzettende bewondering voor haar gehad. En ben via haar boekje en dagboekfragmenten op de hoogte geweest van alles wat jullie mee maakten. Ik wens jullie, en ook haar moeder en Anton heel veel sterkte toe bij het verwerken van het gemis van zo’n bijzondere vrouw.
Yvonne Kortekaas

Anki Tan schreef op 02.01.2008:
Dag Hein, Floor, Roel en Ward en familie aan beide kanten,
Jarenland heb ik via Hein het wel en ook wel wee van jullie kunnen volgen. De plaats die Jeanet in jullie gezin innam was heel ‘gewoon’. Zo herinner ik me dat op de 50ste verjaardag van Hein hij op vragen een antwoord moest geven en dat Jeanet hem toen voorzei. Waarop Floor zei: doe toch normaal mam. Zo gewoon, zo bijzonder ook. Jullie hebben het voor Jeanet mogelijk gemaakt om haar plaats in het gezin te houden. Met haar moed en jullie liefde en inzet hebben jullie veel mooie dingen beleefd. Ik wens jullie erg veel sterkte om het grote gat dat Jeanet achterlaat, een plaats te kunnen geven in jullie leven. Liefs, Anki & Frans

hadewijch schreef op 02.01.2008:
Beste mensen,
Van een afstand, met heel af en toe een mailover en weer, las ik de dagboeken van Jeanet. Ik wens jullie veel sterkte en samenzijn de konden periode.
Jeanets´ dagboekfragmenten waren een steun, haar gevoel voor humor, haar wens om onafhankelijk te zijn herkenbaar en een stimulans.
Jullie zijn een bijzonder gezin.
hartelijke groet, hadewijch

T. Schram schreef op 02.01.2008:
Hein kinderen en verdere fam:
Ik wil jullie condoleren met het verlies van Jeanet.
Geschrokken nu het plotseling zo snel is gegaan,Zelf heb ik in Mei mijn grote liefde verloren .Je weet dat het gaat komen maar ik wist niet dat het zo,n pijn doet.Ik wens jullie heel veel kracht en veel sterkte toe.Ik had heel veel bewondering voor haar ze kwam op mij over als een heel sterke en lieve vrouw
Liefs Tiny

Nienke schreef op 02.01.2008:
Gecondoleerd en heel veel sterkte aankomende tijd! Mijn moeder is ook overleden aan ALS en ik las het dagboek van Jeanet altijd trouw, was erg herkenbaar.
Liefs

Heleen Gans schreef op 02.01.2008:
lieve Hein en kinderen,
De rouwkaart vervult me met boosheid ( wat is het lot zwaar geweest voor Jeanet), verdriet ( ze heeft jullie nu toch los moeten laten) en bewondering voor deze geweldige vrouw (wat een moed en kracht en doorzettingsvermogen). Sterkte voor jullie allemaal.

Gert van den Berg schreef op 02.01.2008:
Met veel bewondering heb ik het dagboek gevolgd. Ik heb bewondering voor de manier waarop jullie als gezin al die jaren om zijn gegaan met deze rotziekte. Bij deze wil ik jullie heel veel sterkte wensen bij het verlies van Jeanet. Dat zij mag rusten in vrede…..

Jan van Velsen schreef op 02.01.2008:
Een sterke en moedige vrouw is niet meer.

Zondagavond belde Hein mij op en vertelde dat Jeanet de avond ervoor was overleden.
Jeanet, een vrouw die zeer groot respect afdwingt door de wijze waarop zij met haar ziekte wist om te gaan. Een voorbeeld voor velen!! Toen ik haar een aantal jaren geleden vroeg hoe ze het volhield vertelde ze “ik wil mijn kinderen groot zien worden”. Dat heeft ze met bijzonder veel wilskracht bereikt.
Groot respect verdienen ook Hein, Floor, Ward en allen die haar op liefdevolle wijze verzorgd hebben.
Allen heel veel sterkte met het verlies.
Jeanet, moge zij rusten in vrede.